Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

woensdag 6 augustus 2008

Nieuw: Google Insights for Search

Google heeft weer een nieuwe dienst: Insights for Search. Een gratis toepassing die inzicht geeft in het zoekgedrag van internetters.

De tool is natuurlijk primair van belang voor marketeers, maar is natuurlijk ook erg leuk voor wie nieuwsgierig is naar het gedrag van hun medemensen.

Insights for Search is de opvolger van Google Trends en biedt veel meer details. Zo is het onder andere mogelijk zoektermen langs een tijdlijn te zetten en kan de regionale populariteit van een bepaalde zoekvraag inzichtelijk worden gemaakt op een geografische kaart.

Webwinkeliers kunnen met de nieuwe dienst ontdekken naar welke producten vaker via Google wordt gezocht en in welke regio’s de zoekvraag het sterkst toeneemt. Vervolgens kunnen ze daar bijvoorbeeld hun productaanbod, AdWords-campagne of regionale marketinginspanningen op aanpassen.

Vorige maand voerde Google al enkele veranderingen door in zijn hulpprogramma voor AdWords, op basis van feedback van gebruikers.

Bij het invoeren van de termen Rabobank, Postbank en ABN Amro zien we duidelijk dat eerstgenoemde twee banken qua populariteit veel sneller stijgen dan ABN Amro.

Geen opmerkingen: