Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

maandag 19 april 2010

Google Analytics User Conference

Heb me aangemeld voor de eerste Google Analytics User Conference in Nederland. De GAUC wordt woensdag 21 april gehouden in De Meervaart te Amsterdam. Mijns inziens een uitstekend initiatief omdat dit een goede impuls is voor de professionaliteit van web analytics in ons land.

Veel bedrijven laten op dit gebied nog grote gaten vallen. Het is mijn ervaring dat met een goede analyse van de Analytics cijfers al vrij snel grote winst te behalen valt.

Integratie
Ook de integratie met Google AdWords, de plaatsing van de e-commerce code, het inrichten van doelen of de analyse van het effect van zoekmachineoptimalisatie is te vaak onderbelicht.

Marketing tool
Bovendien vind ik web analytics nog te vaak een speeltje van technisch onderlegde personen. Het zou primair de marketeer moeten zijn die ermee aan de slag gaat om de vertaling te maken van kwantitatieve gegevens naar inzicht in consumentengedrag. Achter ieder getal, schuilt een verklaring. Leer die kennen, probeer de sitebezoeker te snappen. Dat is de essentie van marketing. Kortom reden genoeg voor een Google Analytics User Conference.

Keynote sprekers
Sprekers op deze dag zijn Brian Clifton (voormalig hoofd van Web Analytics van Google EMEA), Clancy Childs (Sales Engineer / Technical Consultant Google Analytics Google EMEA) en Nick Mihailovski (Developer / Engineer Google Analytics bij Google).

Verder zal Jackelien Veldstra van American Express wat vertellen over de manier waarop zij Google Analytics gebruiken.

Seminars/workshop
Ook Traffic4u (Janco Klijnstra/André Scholten), Traffic Builders (Frans van Dolderen/Wolter Tjeenk Willink), Netprofiler (Michel Samuelsz/Wouter Veenboer/Simone Rodewijk), Netsociety (René Nijhuis/Mark Hoebe), ClickValue (Thijs Keukenmeester/Daniël Markus) en Orange Valley (Eduard Blacquiere/Egan van Doorn) zullen middels een seminar/workshop acte de présence geven.

Kosten
Het bezoek aan deze dag kost € 445,-. Reserveren kan via deze link.

Hoop je te zien op de Google Analytics User Conference.

Geen opmerkingen: