Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

zondag 6 juni 2010

Een dagje Arjen Robben op Twitter

Sociale media krijgen een steeds grotere invloed in het medialandschap. Als nieuwsgierige online marketeer heb ik daarom Twitter vandaag nauwlettend in de gaten gehouden om te zien wat er over de blessure van Arjen Robben getweet werd. In vogelvlucht neem ik de inhoud van de tweets rond Neerlands beste vleugelspeler door.

Nederland baalt
Op Twitter begon de dag net zo als deze gisteren eindigde: met balende fans. Ja, natuurlijk was men trots op de 6-1 tegen Hongarije, maar de blessure van Robben overschaduwde de overtuigende zege compleet.

Er werd druk gespeculeerd over eventuele vervangers. Moest Lens opgeroepen worden? Of zou van Nistelrooy nog een kans krijgen? Een enkeling vond dat Van Marwijk een fout had gedaan om Robben te laten spelen. Ook werden er onder andere grappen gemaakt over Robbeneiland; wat zou Robben gedaan hebben om de naamgever van dit gevangeniseiland te zijn? Een enkeling nam Robben kwalijk dat zijn lichaam zo kwetsbaar is. We kwamen ook een foto van de hamstring van Robben tegen, inderdaad een stuk ham in een string. Een link naar een foto van zeehonden (robben) in Zuid-Afrika werd veelvuldig geretweet.

Een ander onderwerp van discussie was wat de invloed van het ontbreken van Robben zou zijn op de titelkansen.

Nederland is ongeduldig
Naarmate de ochtend vorderde vroegen veel mensen zich af of er al meer bekend was. Het ongeduld nam snel toe. Men vond dat een journalist van de Telegraaf ook in deze situatie maar eens ongevraagd contact met een ziekenhuis moest opnemen.

Hoop voor Nederland
In de loop van de middag waren tweets te lezen waarin genoemd werd dat de blessure van Robben meevalt. Hij zou acht tot tien dagen uit de running zijn en hierdoor alleen de wedstrijd tegen Denemarken missen. Hoopvolle fans retweeten dit bericht volop. Een bevestiging door reguliere media bleef achterwege waardoor er bij veel mensen twijfel bestond.

Aankondiging persconferentie
De paniek in Nederland werd groot toen genoemd werd dat de KNVB een persconferentie zou geven op maandag. Dit beloofde niet veel goeds. Een persconferentie beleggen om te vertellen dat er niets aan de hand was, leek niet logisch. Later op de avond gaven de tweets aan dat de KNVB al op zondagavond meer informatie zou geven. Barbara Barend kreeg van andere twitteraars de vraag of zij of haar vader meer wist. Barbara gaf te kennen dat ook zij niet op de hoogte was.

Robben spreekt op Facebook?
Rond een uurtje of acht lezen we op Twitter dat een bericht op het vermeende Duitse Arjen Robben-facebook account dat hij toch meegaat naar Zuid-Afrika. Veel twitteraars twijfelen of het een authentiek account betreft. Het journaal van acht uur opende ondertussen zelfs met de blessure van Robben, wat tot kritiek van enkele twitteraars leidde. Enkele fans hoopten als op een aswolk boven Zuid-Afrika totdat Robben hersteld zou zijn.

Robben gaat mee naar het WK
Robben is weer trending topic op Twitter! Een enorme stortvloed van vele honderden tweets in enkele minuten. De officiele media maken namelijk bekend dat de blessure meevalt en Robben toch meegaat naar Zuid-Afrika.

Twitter is here to stay......en Arjen Robben gaat met Oranje mee ;)
En twitterend Nederland bereidt zich voor op een titel!

Al met al was het een enerverende dag op Twitter!
En Arjen, een zeer spoedig herstel toegewenst!!!

Geen opmerkingen: