Dit blog gaat over Google Ads. Lees hier nieuws, tips en andere nuttige informatie over adverteren in Google Ads.

maandag 25 april 2011

Google Offers Live

Google is gestart met Google Offers, een kortingssite zoals Groupon en LivingSocial. Google heeft gekozen voor een kleinschalige uitrol. De zoekgigant begint met Google Offers in een stad, Portland (Oregon).

Overname
Nadat eerder dit jaar gesprekken rond een overname van Groupon niet succesvol waren, besloot Google zelf met een lokale aanbiedingensite te beginnen. Het bod van circa 6 miljard dollar was in de ogen van Groupon niet voldoende. Een onwaarschijnlijk hoog bedrag voor een bedrijf dat in 2008 opgericht werd.

Beursgang
Groupon wil later dit jaar een beursgang gaan maken. Analisten verwachten dat het bedrijf uit Chicago circa 15 tot 20 miljard gaat ophalen. Groupon is overigens niet het enige veelbesproken internetbedrijf dat een beursgang overweegt, de geruchten over een IPO van Facebook worden steeds sterker.

Commissie
Het is nog niet bekend hoe groot de commissie zal zijn die Google met Offers gaat opstrijken. Bij Groupon is dit 50%, bij LivingSocial 40%. Om snel marktaandeel te pakken en sympathie te winnen, schat ik in dat Google onder de 50% van Groupon gaat zitten.

Nederland
Groupon werd in 2009 in Nederland actief na een overname van MyCityDeal. LivingSocial kwam vorige maand in het nieuws omdat zij druk bezig zijn met het werven van verkopers in ons land.

Verwachting
Gezien het enorme bereik dat Google bij consumenten heeft, het feit dat veel bedrijven al gebruik maken van Google Places en het vertrouwen dat Google heeft, ga ik er vanuit dat Google Offers een groot succes zal worden. Het zou mij niet verbazen als zij Groupon voorbij zullen streven.

Geen opmerkingen: