Dit blog gaat over Google Ads. Lees hier nieuws, tips en andere nuttige informatie over adverteren in Google Ads.

donderdag 21 juli 2011

Google Credit Card

Google gaat een credit card met een voordelig rentetarief aanbieden voor AdWords adverteerders.

Geen vaste kosten, lage rente
De Google credit card wordt een MasterCard waaraan geen jaarlijkse kosten verbonden zijn. Het rentepercentage op jaarbasis bedraagt 8,99%. Dit tarief is beduidend lager dan van andere credit cards. Google heeft kenbaar gemaakt dat dit het reguliere en dus geen actietarief is. De Google card kan overigens alleen gebruikt worden voor het inkopen van AdWords advertenties. De omzet van Google wordt voor 96% bepaald door deze advertenties.

Cash-flow
Het doel van de Google AdWords credit card is om MKB-bedrijven te voorzien van financiƫle middelen in periodes met een negatieve cash-flow.

Beta-test
Google wil nog niet laten weten wie voor de credit card in aanmerking komen. Het maximum te besteden bedrag varieert per kaarthouder. Een selecte groep van Amerikaanse bedrijven zal een uitnodiging ontvangen voor het gebruik van de credit card in een zogenaamde beta-test.

Airline miles
Google geeft in tegenstelling tot vele andere (Amerikaanse) credit card maatschappijnen geen airline miles op de credit card. De zoekgigant verwacht niet dat dit een probleem is: "de gebruiker zal moeten kiezen tussen een kaart met 8,99% rente zonder airline miles of een kaart die deze miles wel versterkt maar daarentegen een rentetarief van 18% kent".

Uw mening over de Google credit card
Ben benieuwd wat uw mening is over de Google credit card. Bent u van plan deze te gaan gebruiken?

Geen opmerkingen: