Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

maandag 3 september 2012

Social media cursus populair

Binnen Nederlandse bedrijven zijn veel vragen over social media. Vooral de behoefte aan een social media cursus is groot. Dit blijkt uit het zoekgedrag in Google. De populairste zoektermen op dit gebied zijn (tussen haakjes het aantal zoekopdrachten per maand):

1. social media cursus - 2.900
2. social media training - 2.400
3. social media opleiding - 1.900
4. facebook training - 590
5. linkedin training - 590
6. facebook opleiding - 480
7. facebook cursus - 480
8. twitter cursus - 480
9. linkedin cursus - 480
10. twitter training - 390

Over social media is klaarblijkelijk nog veel onduidelijk. Opvallend is dat de vraag naar cursussen over zoekmachineoptimalisatie, Google Adwords en conversieoptimalisatie beduidend lager is dan die naar social media cursussen. Dit terwijl met de juiste inzet van zoekmachine marketing en conversieoptimalisatie voor 95% van de bedrijven echt veel sneller winst te behalen valt dan met de inzet van sociale media.

Hiermee wil ik overigens zeker niet zeggen dat u geen social media cursus zou moeten volgen, maar het zou verstandig zijn om ook eens serieus aandacht te besteden aan de basis van uw online aanwezigheid.

Voor meer cursussen kun je terecht op Opleiding en Studies.Geen opmerkingen: