Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

vrijdag 16 november 2012

Mobile First bij ING


In navolging van steeds meer bedrijven kiest ook ING een mobile first strategie. Het aantal gebruikers van ING-apps is gestegen van 600.000 in juni naar 1,2 miljoen nu.

Groei mobiele betalingen
Via een desktopcomputer bankieren blijft van belang voor ING maar de nadruk wordt gelegd op mobiel. Desktop-gebruikers loggen gemiddeld zes keer per maand in, bij mobiele gebruikers is dit maandelijks circa zestien keer. Mobiele gebruikers doen dit primair om het saldo te checken, maar ook het aantal betalingen groeit snel. In februari werden dagelijks 40.000 mobiele betalingen verricht, nu zijn dit er al 160.000.


Investering in applicaties
ING geeft aan dat zij fors gaat investeren in mobiele applicaties, maar benoemt nog geen concrete plannen. Het bedrijf geeft aan dat mobiele klanten meer sparen, minder rood staan en vaker op tijd betalen.

Groei mobiel internet
Het aandeel mobiel internet van het totale internetverkeer bedroeg was 2,5% in januari 2011. In januari 2012 was dit aandeel 12,5%. Nu ligt dit aandeel op ongeveer 17%. In deze aandelen zijn smartphones en tablets meegenomen.

Geen opmerkingen: