Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

donderdag 11 juli 2013

Cross sell bij Wehkamp

Vandaag kwam ik een mooi staaltje cross sell tegen bij Wehkamp. Voor mensen die het begrip niet kennen: cross sell is een methode waarbij een (web)winkel naast een aankoop verwante producten probeert te verkopen. Denk hierbij aan de verkoper van een fototoestel die een extra batterij aanbiedt. Of een aanbieder van een printer die de koper op een inktcartridge attendeert.

Niet alleen kleding
Wehkamp laat op onderstaande foto een bebaard model zien met daaronder gerelateerde producten. We zien daarbij enkele kledingstukken en ..... een scheerapparaat.

Cross sell?
Wat is hier aan de hand? De afbeelding is niet gemanipuleerd. Ik heb deze namelijk zelf gezien en echt geen photoshop-achtig programma gebruikt. Ik sluit niet uit dat het een geslaagde grap van Wehkamp is. Het zou ook kunnen zijn dat ze een deal met Philips hebben en het scheerapparaat extra onder de aandacht willen brengen. Of het is echt geautomatiseerd. Denk hierbij aan het volgende scenario.

De sitebezoeker ziet een zware baard en het schiet hem onbewust te binnen dat hij eigenlijk een nieuw scheerapparaat nodig heeft. Hij surft daarom vanuit de productpagina direct door naar de scheerapparaten. Het systeem herkent dit en legt zo een koppeling tussen beide producten. Ik hoop stiekem eigenlijk dat dit juiste verklaring is ;)


Cross sell bij Wehkamp. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Tip: lees over conversie optimalisatie. Zeer interessant.

3 opmerkingen:

Alex zei

Quickly this site will indisputably be famous among all blogging people, because of its fastidious articles or reviews.


where to find blogger outreach service

Lisa John zei

I wanna thanks to a great extent for providing such informative and qualitative material therefohow to determine the cash value of life insurancen.

unlimited rural internet zei

It's not my very first time to visit this blog; I’m visiting this daily and acquire superb info from here day by day.
web development service providers