Dit blog gaat over Google Ads. Lees hier nieuws, tips en andere nuttige informatie over adverteren in Google Ads.

donderdag 11 juli 2013

Cross sell bij Wehkamp

Vandaag kwam ik een mooi staaltje cross sell tegen bij Wehkamp. Voor mensen die het begrip niet kennen: cross sell is een methode waarbij een (web)winkel naast een aankoop verwante producten probeert te verkopen. Denk hierbij aan de verkoper van een fototoestel die een extra batterij aanbiedt. Of een aanbieder van een printer die de koper op een inktcartridge attendeert.

Niet alleen kleding
Wehkamp laat op onderstaande foto een bebaard model zien met daaronder gerelateerde producten. We zien daarbij enkele kledingstukken en ..... een scheerapparaat.

Cross sell?
Wat is hier aan de hand? De afbeelding is niet gemanipuleerd. Ik heb deze namelijk zelf gezien en echt geen photoshop-achtig programma gebruikt. Ik sluit niet uit dat het een geslaagde grap van Wehkamp is. Het zou ook kunnen zijn dat ze een deal met Philips hebben en het scheerapparaat extra onder de aandacht willen brengen. Of het is echt geautomatiseerd. Denk hierbij aan het volgende scenario.

De sitebezoeker ziet een zware baard en het schiet hem onbewust te binnen dat hij eigenlijk een nieuw scheerapparaat nodig heeft. Hij surft daarom vanuit de productpagina direct door naar de scheerapparaten. Het systeem herkent dit en legt zo een koppeling tussen beide producten. Ik hoop stiekem eigenlijk dat dit juiste verklaring is ;)


Cross sell bij Wehkamp. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Tip: lees over conversie optimalisatie. Zeer interessant.

Geen opmerkingen: