Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

zaterdag 9 november 2013

Ruim 12,5 jaar ervaring met Google AdWords

Kwam er achter dat ik ondertussen ruim 12,5 jaar actief ben met Google AdWords. Zie hier het bewijs hiervan. Als werknemer van AdValue (later: Reddion) ben ik ongeveer op de eerste dag dat AdWords in Nederland beschikbaar kwam, begonnen met adverteren. Het zal ergens begin 2001 zijn geweest, schat ik.

De aanleiding hiervoor was als volgt. In die tijd kocht ik jaarlijks voor mijn klanten voor enkele miljoenen guldens banneradvertenties op CPM-basis in. Totdat ik door Erwin Bakker, destijds van Yahoo Nederland, geattendeerd werd op keyword buying. Ik kon zoekwoorden op CPM-basis inkopen bij Yahoo. Ik zou hiervoor 80 gulden CPM moeten betalen. Dit leek vrij veel, maar Erwin wist mij te overtuigen dat het echt rendabel zou zijn. Mijn klant Océ ging akkoord met mijn voorstel en ik ontdekte al snel dat Erwin gelijk had. De kosten per lead waren zeer aantrekkelijk. Ik was verkocht, keyword buying had veel toekomst.

Uiteraard volgde ik de ontwikkelingen in de VS op dit gebied nauwlettend. Toen Google met AdWords naar Nederland kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ging ermee aan de slag.

In de jaren erna heb ik vele duizenden uren ervaring opgedaan met Google AdWords. Privé en zakelijk. En anno 2013 ben ik nog steeds zeer enthousiast over de meerwaarde van Google AdWords. Zou graag veel bedrijven verder helpen op dit gebied, maar vanwege een grote stroom aan opdrachten heb ik hiervoor momenteel geen tijd.

Tip:

Vind het erg leuk dat mijn jongere broer Jeroen van der Veen (senior SEA specialist bij Spil Games en 4,5 jaar AdWords ervaring bij Traffic4u) ook al jaren fulltime en enthousiast actief is met Google AdWords.

Huur hem eens in voor een Google AdWords training, AdWords consultancy of AdWords onderhoud. Zijn contactgegevens staan op www.jeroenvanderveen.com. En ik garandeer je dat hij goed werk levert.

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget