Dit blog gaat over Google Ads. Lees hier nieuws, tips en andere nuttige informatie over adverteren in Google Ads.

zondag 11 januari 2015

Google AdWords advertenties maken

Als je met Google AdWords wilt beginnen, maak je eerste zoekwoordenlijsten aan. Op basis van deze lijsten ga je de campagne structuur inrichten. Je maakt campagnes en advertentiegroepen. Vervolgens ga je aan slag met het maken van advertenties.

Hierbij is het nodig te weten hoe een advertentietekst eruit mag komen te zien. Een advertentie bestaat uit vier regels.

De titelregel mag uit 25 tekens mag bestaan. De overige drie regels mogen ieder uit 35 tekens bevatten. Dit zijn twee beschrijvingsregels en de zichtbare url.

Daarnaast moet je ook nog een bestemmingsurl invoeren. Dat is de pagina op jouw site waar je naar doorlinkt. Deze bestemmingsurl mag afwijken van de zichtbare url. Als je doorlinkt naar www.domeinnaam.nl/?id=2342&product=9293 mag je een mooiere zichtbare url maken. Bijvoorbeeld: www.domeinnaam.nl/schoenen.

Ik adviseer om in de titelregel indien mogelijk de zoekterm waarop gezocht wordt op te nemen. In de eerste beschrijvingsregel kan je een aanbod of onderscheidend kenmerk van de product of dienst aangeven. In de tweede beschrijvingsregel, kan je oproepen tot actie. Denk hierbij aan: bestel nu, download direct, vraag een offerte aan e.d.

Je mag meerdere advertenties tegelijk inzetten waardoor je eenvoudig kan testen welke advertentie het beste resultaat oplevert.

Er zijn overigens nog wel wat regels voor de inhoud van een advertentietekst. Zo mag je in de titel geen uitroepteken plaatsen. En in de rest van de advertentietekst niet meer dan een uitroepteken. Je mag geen excessief gebruik maken van hoofdletters. Woorden onnodig herhalen mag niet en om te voorkomen dat alle adverteerders klik hier in hun advertentie zetten, mag dat ook niet.

Verder moeten beweringen door een externe/derde partij bevestigd worden.  Je mag dus niet zo maar roepen dat je de beste bent. Tenzij je op de site aan kan tonen dat dit bijvoorbeeld door de Consumentenbond of VARA Kassa onderzocht is.

Succes met het maken van advertentieteksten.