Dit blog gaat over Google Ads. Lees hier nieuws, tips en andere nuttige informatie over adverteren in Google Ads.

zondag 11 januari 2015

Google AdWords Editor: wat is het en wat zijn de voordelen?

Google AdWords Editor is gratis software die je op je computer kan installeren waarmee je een AdWords campagnes kan onderhouden.

De software biedt verschillende voordelen. Zo kan je grote wijzingen aan je campagne veel sneller doorvoeren. Bovendien is de kans op het maken van fouten als je vele wijzingen door moet voeren veel kleiner.

Een ander kenmerk en voordeel van Google AdWords Editor is dat je ermee offline kunt werken. Je hebt dus niet perse een internetverbinding nodig om de AdWords campagne op te zetten of bij te sturen. Je voert wijzigingen door en uploadt deze later naar Google.

Het mooie van AdWords editor is dat je bijvoorbeeld een zoek en vervang optie hebt. Een webshop die in alle advertenties heeft staan dat de verzendkosten 4,95 euro bedragen en dit wil aanpassen naar 3,95 euro kan dat in enkele seconden doen.

Dat is een stuk handiger natuurlijker dan dat je in Google AdWords alle advertenties afzonderlijk zou moeten aanklikken.

Google AdWords Editor heeft verder een optie tot samenwerken. Je kan wijzigingen doorvoeren, deze voorleggen aan een leidinggevende die de wijzigingen beoordeelt en eventueel live kan zetten.

Wie een uitgebreide campagne wil opzetten, kan deze in excel aanmaken en dan uploaden. Je kan hiermee al snel enkele uren besparen.

Een andere mogelijkheid van AdWords Editor is dat je een back-up kan maken van je AdWords account. Als iemand ooit per ongeluk een fout heeft gemaakt in de campagne, kan deze door een back-up eenvoudig worden hersteld.

Verder is het nog goed om te noemen dat AdWords Editor een mogelijkheid heeft om dubbele zoekwoorden razendsnel op te sporen in de campagne.

Voor internet marketingbureaus is de inzet van Editor ook heel handig. Er kunnen namelijk eenvoudig verschillende accounts ingelezen en onderhouden worden vanuit Editor.

Geen opmerkingen: