Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

dinsdag 6 april 2010

iPad review: mijn iPad ervaringen

Heb deze week met veel genoegen de iPad mogen ontdekken. Mijn ervaringen wil ik delen middels deze iPad review. Het apparaat (16 GB, Wi-Fi) is afgelopen weekend gekocht in San Francisco (USA) voor 499 dollar. Omgerekend zo'n 375 euro.

Gebruiksgemak
Samengevat kan ik zeggen dat ik zeer, zeer enthousiast ben over de iPad!!! Mijn waardering voor de iPad heeft overigens primair te maken met het gebruiksgemak en pas in tweede instantie met de geboden functionaliteiten. Met gebruiksgemak doel ik met name of het feit dat het handzame formaat ervoor zorgt dat je 'm meeneemt door het gehele huis en al met één vinger kunt bedienen.

Altijd en overal
Tijdens lunchtijd de iPad bedienen met mijn linkerhand terwijl ik in de rechterhand een boterham vasthoud (nee, zo ben ik inderdaad niet opgevoed), met de iPad op schoot het laatste nieuws lezen terwijl ik met een schuin oog bewonder hoe Robben schitterend scoort tegen Manchester United, kort voor het slapen gaan in bed nog even wat mailtjes van tennisvrienden doornemen en in de file ten slotte ........ (nou ja, laat maar, wellicht leest de opvolger van Koos Spee, Peter Muijen, ook mee).

Mijn ervaring met de iPad (video)


Geduldig
Ik merk overigens dat ik ook veel meer geduld heb om lange artikelen te lezen. Dit in tegenstelling tot het scangedrag dat ik veelal op sites vertoon. Daarnaast is wat "rondzappen" op YouTube (uitspreken als: joe toep, dus geen joe tjoep) op de iPad ook erg plezierig. Kortom de iPad zorgt klaarblijkelijk zelfs voor enige innerlijke rust :)

Waterpolo in de badkuip
Ben ondertussen al volkomen overtuigd van de meerwaarde van de iPad. Dit ondanks het feit dat ik al een iPhone, notebook en desktop bezit. Vind onderstaande spreuk wel toepasselijk voor de iPad:

"De iPad is niets meer of minder dan dan een grote iPhone en een zwembad is niets meer of minder dan een grote badkuip. Toch speel ik veel liever waterpolo in een zwembad dan in een badkuip!"

Sterke punten iPad

In een iPad review hoort een opsomming van de sterke punten thuis: de iPad start supersnel op, de bediening kent voor mij als trotse iPhone bezitter geen geheimen. De iPad is flinterdun, heeft een scherm dat absoluut groot genoeg is om films op te bekijken, het beeld is haarscherp en rondsurfen op de iPad is erg fijn. De batterij lijkt lang mee te gaan (naar verluidt 10 uur). Magazines, kranten, nieuws en ebooks lezen is eveneens een uitermate prettige ervaring op de iPad. Daarnaast kan de iPad goed dienen als een vervanging van enkele bordspellen.

Nadelen iPad
In een iPad review moet ik natuurlijk ook enkele negatieve zaken noemen. Ik heb ze zelf niet als dusdanig ervaren, maar weet dat ze bestaan: printen vanaf de iPad kan niet, flash werkt niet (dit zou enorm kannibaliseren met de App Store) en een camera schittert door afwezigheid (Apple wil natuurlijk straks ook een goede reden hebben om de tweede versie van de iPad op de markt te brengen).

Bellen kan ook niet met de iPad, maar zo'n groot apparaat naast het kleine menselijk oor is natuurlijk ook geen gezicht. Doet me overigens sterk denken aan Arie Koomen in het geniale BNN-programma Tequila.Mogelijkheden iPad
De iPad biedt legio mogelijkheden. Zo kan je de iPad onder andere gebruiken voor internetten, digitaal lezen (kranten, tijdschriften en boeken), muziek luisteren, films kijken, gamen en foto's bekijken. De apps die voor de iPhone ontwikkeld zijn, werken ook op de iPad. Dat maakt het aantal mogelijkheden direct onuitputtelijk.

Waarom wordt de iPad een succes?
De iPad zal een groot succes gaan worden om meerdere redenen. De belangrijkste reden is het gebruiksgemak. Met name voor gebruik op de bank in de woonkamer, in het openbaar vervoer, op vakantie en in bed is het een ideaal apparaat.

De iPhone is hiervoor eigenlijk net te klein, een notebook relatief onhandig en de houding achter een desktop is qua ontspanning niet de meeste ideale.

Uitgevers en de iPad
De iPad biedt enorme voordelen voor de uitgevers die hier goed op inspelen. Het apparaat geeft hen een uitgelezen mogelijkheid digitale abonnementen te verkopen. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook een grote bedreiging voor gedrukte media omdat de beleving van digitaal lezen spectaculair is. De informatie is altijd actueel, interactief en er is onbeperkt ruimte voor achtergrondinformatie. Wie niet gelooft in digitale magazines, doet er goed aan onderstaande demo van Sports Illustrated te bekijken. Een absolute aanrader!iPadvertising
De reden dat ik op dit webmarketing blog in ga op de iPad heeft, naast persoonlijke interesse (ik geef het toe: ben een gadget freak), te maken met het feit dat ik me ga verdiepen en specialiseren in iPadvertising. Vooral adverteren in digitale magazines en epapers zal zeer groot gaan worden.

Senioren
Vanwege het gebruiksgemak verwacht ik dat de iPad het in de nabije toekomst ook voortreffelijk gaat doen bij 50-plussers. Zij hoeven om er mee uit de voeten te kunnen, niets te installeren en de bediening werkt zeer intuïtief. Daarnaast hebben ze over het algemeen geld genoeg om een iPad aan te schaffen. Moet hierbij direct denken aan de opa van een collega die op 92-jarige leeftijd een fervent iPhone-gebruiker is.

iPad kopen
Momenteel is de iPad alleen verkrijgbaar in de VS. Aan het eind van deze maand zal de iPad ook te koop zijn in Europa (waaronder Duitsland). Voorlopig komt de iPad nog niet in Nederland op de markt. Apple heeft ook nog niet bekend gemaakt wanneer dit het geval zal zijn. Voor woekerprijzen kunt u al wel op Marktplaats terecht voor iPads.

Prijs iPad
De Amerikaanse verkoopprijzen voor de iPad zijn als volgt:

499 dollar voor de iPad 16 GB Wi-Fi
599 dollar voor de iPad 32 GB Wi-fi
699 dollar voor de iPad 64 GB Wi-Fi

629 dollar voor de iPad 16 GB 3G
729 dollar voor de iPad 32 GB 3G
829 dollar voor de iPad 64 GB 3G

Win een iPad
Zeer binnenkort zullen we bij TRES internet een iPad verloten. Wat u moet doen om een iPad te winnen, laat ik later weten.Lees meer over de iPad.

Geen opmerkingen: