Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

dinsdag 3 augustus 2010

Welke bedrijven waren op uw site?

Met behulp van Google Analytics is het kinderlijk eenvoudig te ontdekken welke bedrijven uw site bezocht hebben. Dit is met name voor B2B-sites zeer interessant. Zeker als u beseft dat doorgaans ruim 95 van 100 sitebezoekers geen contact met u opneemt, terwijl ze klaarblijkelijk wel interesse hebben in hetgeen uw bedrijf doet.

Hoe kunt u ontdekken wie op uw site geweest zijn?

- Zorg dat Google Analytics op uw site geïnstalleerd is
- Login in Google Analytics
- Klik op “bezoekers”
- Klik op “netwerkeigenschappen”
- Klik op “service providers”

Hier ziet u veel namen van bedrijven die uw site hebben bezocht.

Filteren
Let op: bovenaan de lijst zult met name internetproviders tegenkomen als xs4all, ziggo, telfort en upc.

Hieraan heeft u niet zoveel. Onder de tabel kunt u een filter aanmaken waarbij u de internetproviders uitsluit. Om het verkeer van ziggo en xs4all te filteren voert u deze reguliere expressie in: ziggo|xs4all.U kunt er ook voor kiezen om te sorteren op de kolom tijd op de site of het aantal bekeken pagina’s. Dan zullen met name de bezoeken van bedrijven bovendrijven.

U kunt verder zelfs bekijken welke pagina’s men bekeken heeft, op welke pagina's ze binnen zijn gekomen en via welke zoekwoorden men op uw site kwam.

Geen opmerkingen: