Een blog over e-commerce en online marketing door Erik van der Veen. Sinds 1997 actief met online marketing. Mail voor advies, coaching of trainingen: info@erikvanderveen.nl.

woensdag 11 mei 2011

Nieuw: Google Chromebook

Samsung en Acer zullen de eerste aanbieders zijn van Chromebooks. Dit zijn notebooks die draaien op Chrome, het besturingssysteem van Google.

De Samsung Chromebook heeft 12,1 inch beeldscherm, een batterij die acht uur meegaat en in slechts acht seconden opstart. De WiFi-only versie is verkrijgbaar vanaf 429 dollar. Het 3G model kost 499 dollar.

Het beeldscherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels. De processor is een dual core Intel Atom. De Google Chromebook heeft twee USB poorten, een HD webcam, een mini-vga port en een clickable touchpad.

De Acer Chromebook heeft een beeldscherm van 11,6 inch. De batterij gaat zeseneenhalf uur mee en start eveneens in acht seconden op. De Acer is verkrijgbaar vanaf 349 dollar. De Acer Chrombook heeft een Intel Atom processor aan boord en beschikt verder over een HD webcam, een clickable touchpad en 3G (optioneel). De schermresolutie is nog niet bekend. Al wel is bekend is het feit dat de Acer Chromebook een HDMI-outpot heeft.

Google heeft al aangeven dat beide chromebooks eenvoudig te "jailbreaken" zijn. Desgewenst kan er dus een ander besturingssysteem op de laptop gezet worden.

De verkoop begint op 15 juni en de chromebooks zullen in Nederland verkocht worden via laptopshop.nl van Coolblue. Het chromebook zal verder verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Italiƫ en natuurlijk in de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen: